Keď Západ uvalil sankcie na Rusko, tak musí sankcie uvaliť teraz aj na Izrael

10.11.2023 23:03

Podpredsedníčka belgickej vlády, profesorka Petra De Sutter vyzvala belgickú vládu, aby teraz v každom prípade uvalila sankcie aj na Izrael a aby sa postarala o vyšetrovanie bombardovania nemocníc a utečeneckých táborov v Gaze. 

 

Petra De Sutter ukončila štúdium medicíny na univerzite v Gente v roku 1987. V roku 1991 získala doktorát z biomedicínskych vied. Je prvým renomovaným európskym politikom, ktorý žiada vyšetrovanie vojnových zločinov Izraela.

 

"Je najvyšší čas na zavedenie sankcií proti Izraelu. Sústavné bombardovanie Gazy Izraelom je vrcholom neľudskosti.

Je jasné, že Izrael nestojí o medzinárodné výzvy na prímerie. Európska únia musí okamžite pozastaviť asociačnú dohodu s Izraelom, ktorej cieľom je lepšia hospodárska a politická spolupráca.

Násilným osadníkom, politikom a vojakom, ktorí sú zodpovední za vojnové zločiny voči Gaze, by sa mal zakázať vstup do EÚ,"

De Sutter to povedala v rozhovore pre noviny Nieuwsblad.

Profesorka De Sutter je tiež za zákaz importu produktov z okupovaných palestínskych území. Belgicko by podľa nej tiež malo zvýšiť financovanie Medzinárodného trestného súdu v Haagu na vyšetrenie bombových útokov Izraelu.

 

Ešte dodám, že ak by niečo také ako Petra De Sutter vyslovil a žiadal nejaký politik AfD, tak by bol nemeckými médiami a politikmi pranierovaný a odsudzovaný ako antisemita a ako nepriateľ Izraelu.