Kancelár Scholz dostal 3. marca vo Washingtone pokyny od Bidena, ako má podporiť dezinformácie o výbuchu Nord Streamu

22.03.2023 22:44

To, čo svetoznámy renomovaný americký žurnalista Seymour Hersh píše teraz vo svojom novom článku, nie je žiadnym veľkým prekvapením, aj keď to mnohých veľmi prekvapí.

 

Viacerí skúsení komentátori totiž okamžite podozrievali kancelára Scholza ešte počas jeho návštevy vo Washingtone 3. marca u amerického prezidenta Bidena, že bol k nemu preto „predvolaný“, aby dostal inštrukcie, ako má (musí) podporiť dezinformačnú kampaň, ktorú zosnovala CIA s cieľom difamovať a spochybňovať Hershov článok z 8. februára, v ktorom obvinil vládu USA z prípravy a realízácie výbuchu Nord Streamu.

 

Scholz navštívil Washington 3. marca bez toho, aby mal pri sebe akýchkoľvek poradcov alebo zástupcov tlače, a priletel do USA len preto, aby sa krátko stretol s Bidenom.

Americký prezident a spolkový kancelár podľa oficiálnych informácií hovorili v súkromí takmer hodinu a pol - aj bez tlmočníka. Na krátkom tlačovom stretnutí po ich rozhovore neboli povolené žiadne otázky novinárov a nekonala sa ani spoločná tlačová konferencia, ktorá je pri takýchto návštevách vždy bežným a zaužívaným zvykom.

 

Len novinárovi z CNN známemu svojou lojalitou voči Bidenovej vláde bolo umožnené urobiť krátky rozhovor so Scholzom, v ktorom nebola téma výbuchu Nord Streamu zmienená ani jediným slovom.

 

Hlavnou úlohou novinára pritom bolo, aby navodil nemeckého kancelára k tomu, aby ako papagáj zopakoval frázy Bieleho Domu a Scholz  devótne zopakoval to, čo vláda USA od neho žiadala:

 

Vyslovil otrepané frázy o podpore Ukrajine, frázy o dôležitosti opatrnosti pri rozhovoroch s Čínou a pod. Okrem toho bolo Scholzovi (za odmenu) v USA dovolené pochváliť sa tým, že Nemecku sa údajne za pár mesiacov podarilo stať sa nezávislým od ruského plynu.

Na druhej strane sa kancelár zbabelo neodvážil ani jediným slovom kritky voči USA dotknúť témy nemeckých spoločností, firiem a koncernov migrujúcich do USA z dôvodu explodujúcich nákladov na energiu v EÚ, čo spôsobuje obrovské ekonomické škody Nemecku a prináša veľké zisky USA.

 

7. marca, len o štyri dni neskôr, nemecký „Zeit“ a New York Times súčasne uverejnili veľmi dobrodružný (nereálny) príbeh o údajnej „proukrajinskej skupine“, ktorá bez pomoci vyhodila do vzduchu Nord Stream. To bol dostatočný dôvod pre mnohých analytikov,  aby podozrievali z realizácie takej komplexnej operácie tajné služby USA.

 

Následne bola spustená intenzívna dezinformačna kampaň, ktorú spoločne viedli CIA a BND a ktorej cieľom bolo odpútať pozornosť od účasti americkej vlády na výbuchu Nord Streamu.