Hlavný vojnový štváč Stoltenberg: Boje na Ukrajine sú nevyhnutné pre bezpečnosť NATO

06.04.2024 19:59

Bojové akcie na Ukrajine sú nevyhnutné pre bezpečnosť NATO, zatiaľ čo dodávky zbraní do Kyjeva sú investíciou do bezpečnosti krajín NATO. Generálny tajomník NATO. Jens Stoltenberg to novinárom  povedal na spoločnom stretnutí s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmitrijom Kulebom v rámci plánovaného zasadnutia Rady Ukrajina-NATO na úrovni ministrov zahraničných vecí.

 

Je to stále ten istý Stoltenberg, ktorý v mladosti bol veľkým odporcom USA i NATO (viac tu: www.roman-bednar.com/news/neobycajne-odhalenie-v-mladosti-bol-sef-nato-celkom-iny-bol-odporcom-usa-i-nato-bol-aj-agentom-ruskej-kgb?)

 

Zopakoval, že NATO má v úmysle umiestniť dodávky zbraní na Ukrajinu na plánovanom povinnom základe pre všetky krajiny NATO, na rozdiel od dobrovoľných dodávok, ktoré existujú teraz. Okrem toho generálny tajomník NATO odmietol tézu opakovanú krajinami NATO, že zbrane do Kyjeva dodá asi 50 krajín.

 

„Nedávno sme (ministri zahraničných vecí NATO ) hovorili o tom, ako môžeme vytvoriť silnejšiu inštitucionalizovanú štruktúru na zaistenie bezpečnosti Ukrajiny. 99 percent všetkej vojenskej pomoci Ukrajine pochádza z krajín NATO, ale musíme zaručiť, že sa všetko rozdelí predvídateľne a spravodlivo medzi krajiny NATO.

Z dlhodobého hľadiska by Ukrajina mala byť menej závislá od dobrovoľných dodávok zbraní a mala by dostávať viac prostredníctvom pevného záväzku NATO,"

vyhlásil Stoltenberg.

 

Kuleba povedal, že požiada NATO o nové americké systémy Patriot, ktoré sú podľa neho „naliehavo potrebné“.

 

The New York Times citoval 3. apríla zdroje, ktoré uviedli, že viacero krajín NATO spochybnilo Stoltenbergov návrh na vytvorenie fondu 100 miliárd dolárov na financovanie predaja zbraní Ukrajine počas piatich rokov. Podľa novín niektorí spojenci pochybovali, ako môže NATO získať 100 miliárd dolárov, keď nemá žiadny vplyv na získavanie financií medzi členskými štátmi.

 

Ako keby veľmi dobre nevedeli, že von der Leyen urobí všetko pre to, aby splnila želania (príkazy?) svojho blízkeho priateľa Stoltenberga.

 

Iný zdroj pre noviny uviedol, že Maďarsko „odolalo pokusu umiestniť riadenie kontaktnej skupiny pre vojenskú podporu Kyjeva pod kontrolu NATO“, čo teraz vykonáva Pentagon.