Donald Trump zmenil veľmi výrazne dokonca aj cirkevnú kultúru v USA - v Európe sa o tom nepíše

23.08.2023 22:54

Pod jeho vplyvom americkí kresťania začali odmietať Ježišove Písma v Novom Zákone ako „liberálne témy“, ktoré sú poda nich kompatibilné s ľavicovou globalistickou politikou Bidena a jeho Demokratov. Treba k tomu však dodať aj to, že v USA je čoraz viac evanjelických kresťanov, ktorí podporuju Trumpa.

 

Pritom Donald Trump sa nijakým spôsobom v tomto smere nevyjadroval, nieto ešte, že by bol poukazoval na túto súvislosť medzi slovami Ježiša v Biblii a demokratickými globalistami.

 

Je však nespornou realitou, že jeho tézy a jeho húževnatý boj proti ľavicovo-liberálnym globalistickým elitám Demokratov vyvolali obrovské zmeny v politickom prostredí v USA a zároveň ovplyvňujú aj cirkevnú kultúru a v obci amerických evanjelikov dokonca otriasajú jej základmi.

 

Rastúca podpora Američanov pre kozeratívno-pravicovú politiku Donalda Trumpa vrhá kresťanstvo v USA do krízy.

Evanjelický pastor  Rusell Moore, prívrženec Demokratov varuje, že konzervatívni kresťania odmietajú Ježišovo učenie ako príliš ľavicové.

 

Povedal, že dôvodom je najmä vplyv bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ktorý chce opäť kandidovať v prezidentských voľbách v roku 2024.

 

Ústredná postava kresťanského náboženstva, Ježiš, je konzervatívnymi kresťanmi v USA čoraz viac označovaný za príliš „slabého“ a príliš „ľavicového“, povedal pre NPR Russell Moore, bývalý najvyšší predstaviteľ Southern Baptist Convention (SBC).

 

O rovnakom vývoji vraj počul aj od viacerých pastorov v rôznych častiach USA. Pri citovaní bežných biblických pasáží o Ježišovi, ako je napríklad slávna pasáž „nastav druhé líce“, sa kozervatíny kresťania odvracajú od Ježiša a tvrdia,  že s Ježišom to pre nich už nefunguje –  je príliš „slabý“ a už vôbec nie je „konzervatívny“.

 

„Trump drasticky zmenil politickú scénu USA. Predstavuje mimoriadnu hrozbu pre tradičné americké inštitúcie a aj pre svedectvo Cirkvi,“

povedal Moore a povedal aj to,  že sa často dostal do konfliktu s inými pastormi kvôli svojej častej kritike Trumpa. A preto ešte v roku 2021 odstúpil zo svojho postu v SBC v dôsledku napätia v súvislosti s jeho negatívnymi názormi na Trumpa.