Donald Trump zažaloval Hillary Clinton na 72 miliónov dolárov

20.04.2022 23:07

V takzvanej ruskej afére zažaloval exprezident Trump svoju niekdajšiu protikandidátku za šírenie klamstiev o jeho osobe v priebehu prezidentského volebného bojav roku 2016.

Demokrati obviňovali vtedy Trumpa zo „sprisahania“ s Rusmi.

V svojom liste Trump o.i. uviedol, že Hillary Clinton a Nacionálny Komitét Demokratov vtedy tvrdili a dokazovali, že úzko spolupracoval s Rusmi za účelom toho, aby vyhral voľby.

Donald Trump zaslal svoj list na Najvyšší súd v spolkovom štáte Florida.

Píše v liste, že Hillary Clinton a jej spolupáchatelia Demokrati „vyrábali dôkazy“ proti nemu, a klamali tak a podvádzali vyšetrovacie úrady.

Pritom využívali svoju možnosť dostať sa na vysoko citlivé tajné informácie a dokumenty.

Trump v liste podotkol, že to čoho sa proti nemu Demokrati dopustili, bolo strašnejšie, poburujúcejšie a voči americkému štátu oveľa trestuhodnejšie ako Watergate-aféra. Donald Trump sa vo svojom liste Najvyššiemu súdu mohol odvolať aj na nasledovné veľmi dôležité rozhodnutie:

Hillary Clinton a Demokratická strana pred nedávnom po takmer šiestich rokoch dostali list od Federal Election Commission FEC (USA-Federálna komisia pre dozor nad voľbami), v ktorom bolo oznámené, že výsledky jej vyšetrovaní dokázali, že v rámci volebnej kampane sa Demokrati dopustili viacerých klamstiev a lživých obvinení a osočovaní Donalda Trumpa. Tieto predkladali médiám a úradom (o.i. aj FBI) ako nevyvrátiteľné fakty. FEC uložila Demokratom za toto previnenie vysokú finančnú pokutu.