Donald Trump: Nové obžaloby mojej osoby to je prenasledovanie ako v časoch nemeckého nacizmu

05.08.2023 20:27

Donald Trump (77)  nechal svoj mediálny tím okamžite zareagovať na nové obvinenia proti nemu:

Ako povedal pre médiá, tak ide len o ďalší pokus vlády Bidena zasiahnuť do prezidentských volieb v roku 2024, čo celkom pripomína akcie v nacistickom Nemecku a iných autoritárskych režimoch.

 

Obžaloba mu kladie za vinu:

 

Sprisahanie s cieľom podviesť Spojené štáty, sprisahanie s cieľom zabrániť certifikácii volebného víťazstva prezidenta Joe Bidena 6. januára 2021, marenie a sprisahanie s cieľom porušiť volebné právo – to sú nové obvinenia voči Donaldovi Trumpovi.

 

Obžaloba ho uvádza ako jediného podozrivého, ale spomína aj šiestich bližšie nešpecifikovaných spolusprisahancov.

 

V prípade dokázania viny mu hrozí celkovo 55 rokov väzenia.

 

Tento proces predstavuje druhé federálne obvinenie proti Republikánovi a celkovo tretie trestné obvinenie. Trump chce budúci rok opäť kandidovať v prezidentských voľbách a všetky obvinenia odmieta. On a státisíce jeho priaznivcov vnímajú akékoľvek právne kroky proti nemu ako snahu jeho odporcov zabrániť mu v návrate do Bieleho Domu.

 

Napriek všetkým vyšetrovaniam je Trump na čele prieskumov.

 

V apríli tohto roku musel Trump v New Yorku odovzdať odtlačky prstov kvôli úplatkom pornohviezde Stormy Daniels (44). Potom v júni exprezidenta súdili v Miami za údajné nezákonné uchovávanie tajných spisov v jeho domicile Mar-a-Lago. A v štáte Georgia by mohol čeliť ďalšiemu súdnemu procesu pre podozrenie z manipulácie s hlasovaním.

 

Všetky tieto vyšetrovania a obvinenia však nemali želaný efekt, ako ho očakávali Demokrati:

 

Trump dobre vie, že čoraz viac Američanov, a to nielen prívržencov Republikánov ho považuje za politického martýra, prenasledovaného Bidenom a jeho vládou.

To rozširuje tábor jeho voličov a Trump skvele využíva pokusy prosystémovej justície dostať ho do väzenia na svoju predvolebnú kampaň na ďalšie funkčné obdobie amerického prezidenta, ktoré sa už začalo.

 

Vo volebnych prieskumoch medzi Republikánmi má zatiaľ veľký náskok  pred druhým De Santisom.