Donald Trump dal prednosť diskusii s Carlsonom pred televíznou debatou s inými kandidátmi Republikánov

26.08.2023 22:30

Pre milióny ľudí to bol absolútny mediálny vrchol roka: Donald Trump diskutoval s Tuckerom Carlsonom a jeho diskusia bola zaslúžene veľmi vysoko hodnotená.

 

Donald Trump je nesporným Republikánom číslo jeden. Vo štvrtok večer to presvedčivo potvrdil celému svetu.

 

A ako to urobil?

 

Vynechal televíznu debatu s ostatnými prezidentskými kandidátmi a namiesto toho išiel k Tuckerovi Carlsonovi, ktorý prevádzkuje svoju šou na X/Twitter. Za niečo len vyše 12 hodín si šou pozrelo 171 miliónov (!) ľudí..

 

Carlson a Trump 45 minút hovorili o nadchádzajúcich voľbách, svetovej a americkej domácej politike či smrti Jeffreyho Epsteina.

 

Trump vysoko vedie prieskumy pred ostatnými kandidátmi a u Carlsona opakovane tvrdil, že voľby v roku 2020 boli zmanipulované, a vyhlásil aj to, že neočakáva, že Biden bude jeho protikandidátom vo voľbách 2024:

"Čaká sa, že dovtedy skolabuje."

 

Debata s Carlsonom bola nepochybne oveľa zábavnejšia ako debata ostatných republikánskych kandidátov.

 

Zabávač Trump vie veľmi dobre, čo musí robiť pred kamerou. Rozhovor s Carlsonom je presne jeho formát. Robil si vtipné posmešky zo svojich konkurentov a kritizoval výmešne systémové médiá s ich Fake-News.

Prezentoval sa aj ako štátnik, ktorému leží na srdci mier vo svete.

 

Vyjadril svoje znepokojenie o USA a o svet:

 

„Keby som bol prezidentom, tak vojna na Ukrajine by sa nikdy nebola začala.“

 

Zdôraznil tiež to, ako začal zmierovať Západ so Severnou Kóreou a povedal, že nukleárnej vojne by zabránil:

 

„Si a Putin však Joe Bidenovi nedôverujú. Prezident USA nie je schopný viesť vládu – každý vie, že šéfom je niekto iný. Okrem toho je aj koruptný“.

 

A Epstein? Trump verí, že spáchal samovraždu. Podľa Carlsona však samovražda neprichádza do úvahy. Potom Trump nechcel vylúčiť, že by  predsa len mohlo ísť o vraždu.

 

Ak sa Trump presťahuje späť do Bieleho Domu, tak prioritou číslo jedna nie je odchod z WHO ani mier s Ruskom. Prioritou číslo jedna je stále múr na hraniciach s Mexikom. Trump tiež nemal jasno vo svojom postoji k „čínskemu imperializmu“, ale zdôraznil svoj dobrý vzťah, ktorý mal s Si Ťin-pchingom.