Pravda o Mariupole: „Ruský“ Mariupol terorizuje 2000 ukrajinských azovských nacistov

29.03.2022 22:31

Neonacistický Azovský regiment terorizuje v Mariupole etnických Rusov – to medzičasom priznala aj časť nemeckého mainstreamu. Potvrdil to dokonca aj arogantný a agresívny ukrajinský veľvyslanec v Berlíne Andrij Melnyk, ktorý hovorí perfektne nemecky a Nemcov pri každej príležitosti nadnesene poučuje a atakuje. Ten sa sám označil za obdivovateľa a podporovateľa  azovských neonacistov. Ak by si niečo podobné dovolil iný veľvyslanec, tak by bol z Nemecka dávno vykázaný.

Regiment Azov je paramilitaristická organizácia dobrovoľníkov a je od 2014, keď bola založená, medzičasom kritizovaná viacerými medzinárodnými organizáciami za brutálne činy a za opakované hrubé porušovania ľudských práv a za vojnové zločiny. Regiment bol založený, aby bojoval proti proruským ukrajinským separatistom. Je extrémne nacionalistický a na svojich zástavách má tvár smutne presláveného ukrajinského nacistu, kolaboranta hitlerovského Wehrmachtu, Stepana Banderu.

Veľvyslanec Melnyk ho ale neustále chváli a ospevuje. Jeden z príkladov:

 

„Mariupol wird mutig verteidigt. Und zwar vom Asow-Regiment. Jetzt verstehen Sie, warum die Russen sich in die Hosen machen, wenn sie das Wort “Asow” hören. Und warum der Kreml diese hässliche Propaganda verbreitet hat, die auch in Deutschland gerne aufgegriffen wird https://t.co/lP1InjPx1H

— Andrij Melnyk (@MelnykAndrij) March 20, 2022

Mariupol je odvážne obhajovaný. A síce Azovským regimentom…………“ 

 

Dokonca renomovaný nemecký publicista Henryk M. Broder, narodený v Poľsku, sa na začiatku konfliktu v Ukrajine naivne divil, keď Putin hovoril o denacifikácii Ukrajiny, ako o jednom z ruských cieľov. Broder sa začudovane pýtal, kde  v  Ukrajine majú byť nejakí nacisti.

Pritom je v Ukrajine mnoho nacistov a majú veľa podobných štruktúr s nacistami hitlerovského Nemecka. Sú organizovaní v ultranacionalistických zväzoch (ako boli zlopovestné fasci di combattimento – diktátora Mussoliniho), ktoré sú smrteľnými nepriateľmi všetkého ruského.

Okamžite po Maidan-puči sa rozhodujúcou mierou pričinili o zákaz ruskej reči a neskôr robili všetko, aby bola  Minská-dohoda torpédovaná a ruské obyvateľstvo v  Ukrajine všemožne terorizovali.

Mariupol bol vždy veľkomestom, kde polovica obyvateľstva hovorila po rusky. Okolo 45 percent obyvateľov sú Rusi – 48 percent Ukrajinci. A práve v tomto meste sa usadilo 2000 azovských neonacistov. Oficiálne sú spojení s ukrajinskou armádou, ale si robia samostatne čo chcú – majú vlastných veliteľov. Ich zámerom je teror proti Rusom v Mariupole a boj proti ruským obliehateľom.

„Azovčania“ využívajú v Mariupole Rusov ako rukojemníkov, ostreľujú domy ruských obyvateľov, bránia ruským ženám a deťom, aby mohli z mesta odísť útekovými koridormi. Pritom mainstream médiá tvrdia niečo celkom iné.