Ako nemecká „demokracia“ vyštvala a vyhnala z vlasti publicistu B. Reitschustera, ktorý bol a je jej neúprosným kritikom

29.10.2023 20:57

Obrovská hanba vraj vzorovo demokratického Nemecka:

Novinár Boris Reitschuster, ktorý nerobil nič iné, len kriticky referoval, analyzoval a hovoril pravdu o totálnom úpadku nemeckej „demokracie“ a neúprosne vykresloval prehnitý morálny obraz Nemecka, a preto bol ostrakizovaný a terorizovaný.  

Boris Reitschuster sa za posledné roky stal jedným z najznámejších a vládnym systémom najnenávidenejších novinárov a publicistov v Nemecku.

Robil a robí to, čo iní už nerobia:

Vyslovoval tvrdú kritiku práve tam, kde to obzvlášť bolí alebo kde sa iní zámerne pozerajú iným smerom.

 

Perom rozbíjal klamstvá tých, ktorí sú pri moci, a hovoril zo sŕdc nespočetných oklamaných a sklamaných občanov, a v mnohých prípadoch štátom aj zničených existencií občanov. Proti nemu prebiehala a prebieha bezprecedentná kampaň osočovania a zastrašovania.

 

Jeho mediálne kanály boli cenzurované, boli naňho podávané udania, bolo po ňom pátrané, bol fyzicky napadnutý, jeho bankové účty boli zatvorené a ohovárania jeho osoby boli zverejnené aj v médiách. A prišlo to tak ďaleko, až bol jedneho dňa vyhodený z federálnej tlačovej konferencie, čo sa rovná zákazu pracovať.

 

Reitschuster preto chcel a musel opustiť Nemecko a pracuje zo zahraničia.

 

Vo svojej nedávno vydanej knihe „Meine Vertreibung“  po prvýkrát rozpráva celý príbeh svojho vyhostenia zo svojej vlasti – z Nemecka.

 

Z úvodného slova tejto skvelej publikácie:

 

»Bol by som veľmi rád, keby vám táto kniha pomohla pochopiť, zatriediť, spracovať a tiež sa vysporiadať s tým, čo sa deje v Spolkovej republike Nemecko, ale nielen tam:  V celej Európe ide o gigantickú prestavbu tradičnej spoločnosti náboženskými bojovníkmi a kultúrnymi revolucionármi.

 

Veria, že dokážu prerobiť spoločnosť zhora, formovať ľudí ako plastelínu podľa ich nereálnych ideálov a viesť tak ľudstvo k lepšej, svetlejšej budúcnosti. [...] Rád by som vám porozprával celý príbeh môjho vyhnania z Nemecka s pohľadmi do môjho vnútorného života, ktoré som nikdy predtým neposkytol. Rád by som sa s vami vydal na krátku intelektuálnu cestu po celom šialenstve našej doby.“

 

Boris Reitschuster, rodák z bavorského Augsburg, nemecký novinár, bloger a autor literatúry faktu je odborníkom na Rusko a jeho skvelým znalcom.

Od roku 1999 do augusta 2015 bol vedúcim moskovskej redacie renomovaného Focusu. Ruský jazyk ovláda dokonale a jeho manželka je ruská židovka.

Je autorom niekoľkých bestsellerov o systéme vlády Vladimira Putina v Rusku.

 

"Za jeho mimoriadnu angažovanosť, s ktorou kriticky skúmal ruský politický systém a s veľkým osobným nasadením bojoval za slobodu prejavu a zhromažďovania, a tým aj za zachovanie občianskych a ľudských práv, mu bola v Nemecku udelená medaila Theodora Heussa za rok 2008,“

oznámil nemecký mainstream v tom istom roku.

 

V tom čase  Boris Reitschuster ešte slúžil nemeckému politickému systému.

 

Po svojom návrate z Moskvy začiatkom 2016, vidiac čo sa v Nemecku deje a do akej katastrofy sa krajina a spolu s ňou aj Európa rútia, „vďaka“ tomu, že Angela Merkel nezákonným spôsobom dala otvoriť hranice pre každého a bez kontroly, sa jeho pôvodný svetonázor takpovediac „cez noc“ celkom zmenil.

 

Stal sa z neho kritický novinár a veľmi rýchlo aj jeden z najkritickejších a najodvážnejších voči nemeckej vláde a voči teroru štátnej moci počas korony.

A bol a aj je aj neúprosným odporcom mRNA vakcín a propagátorov očkovania proti korone.

 

Jeho webovú stránku navštevujú milióny ľudí.

 

Boris Reitschuster, aby unikol v Nemecku prenasledovaniu a ohrozovaniu svojej osoby už dva roky žije v exile v Čiernej Hore so svojou rodinou.