Ako média luhajú nemeckým občanom: Utečenci sa úspešne integrujú do nemeckého pracovného trhu

11.08.2023 11:55

Už od staroveku astronómovia a filozofi označovali vesmír mimo nášho vlastného vesmíru ako paralelný svet. 2500 rokov neskôr sú to kupovaní mainstreamoví redaktori, ktorí vytvárajú pre stovky miliónov naivných ľudí paralelný svet informácií, upletený z lží a poloprávd, ktoré sú vytvorené tak, že pre naivných a skutočnej pravdy neznalých ľudí pôsobia dôveryhodne.

 

Ak niekto nepozná pravdu, je len hlupák. Ale ak niekto pravdu pozná a nazýva ju klamstvom, tak je zločinec!!!

 

Ak sa fakty nezhodujú s ideológiou – o to horšie pre fakty. Nemecký politicko-mediálny kartel ukazuje v prípade utečencov, ako ohýbať hoci aj čísla, aby sa z nich vždy mohli upliesť pôsobivé úspešné, prípadne aj veľmi dojímavé utečenecké príbehy.

 

A v ďalšom sme už v Spolkovej republiky Nemecko – a v jej paralelnom svete, vytvorenom systémovými nemeckými médiámi.

 

Začnime ale najprv v našom reálnom svete, teda faktami.

 

Nemecký Inštitút pre výskum trhu práce a povolania (IAB) je oddelením Federálneho úradu práce. V inšitúte je predsedníčkou jeho predstavenstva neúspešná bývalá líderka SPD Andrea Nahles.

IAB práve zverejnila novú štúdiu, ktorá skúma integráciu utečencov na nemeckom trhu práce (okrem ukrajinských utečencov).

 

Z výsledkov štúdie:

 

Z utečencov, ktorí prišli do Nemecka po roku 2015 (keď vtedajšia kancelárka Merkel otvorila protiústavne hranice pre každého, a to bez kontroly), je oficiálne zárobkovo činných len 54 percent. V tom sú ale započítaní aj početní tí, ktorí nepracujú na plný pracovný úväzok alebo pracujú len príležitostne a dokonca aj tí, ktorí vykonávajú iba platenú stáž.

 

Z uvedených 54 percent len dve tretiny pracujú na plný úväzok. A len málo je zamestnaných v kvalifikovanej profesii.

 

Ďalšou smutnou skutočnosťou je, že od roku 2016 má kvalifikovanú prácu alebo prácu na plný úväzok len asi každý tretí utečenec!  Ostatní žijú v Nemecku len zo sociálnej podpory.

 

Dvaja z troch dospelých utečencov nenavštevovali  žiadnu školu po svojom príchode do Nemecka – ani neabsolvovali žiadne školenie alebo ďalšie vzdelávanie.

 

To sú fakty! A zároveň sú to fakty o tom, ako Merkel a ďalší politici luhali občanom priamo do očí, že s utečencami zároveň prichádza obrovské množstvo takých, ktorí sú vysoko vzdelaní inžinieri, lekári, odborní pracovníci a zruční remeselníci. Tomu sa hovorí podvod národa.

 

Opusťme teraz náš svet a vstúpme do paralelného vesmíru nemeckých médií:

 

„Integrácia utečencov do trhu práce je dôležitá pre hospodárstvo a spoločnosť. Je tiež čoraz úspešnejšia.“

(Bavorské rádio)

 

"Integrácia utečencov v Nemecku do trhu práce je čím ďalej tým lepšia, a čím dlhšie tu zostanú, tým lepšie."

(Handelsblatt)

 

"Utečenci na nemeckom trhu práce: Postupne sa im to podarí."

(TAZ)

 

"Okrem zárobkovej činnosti sa zvyšuje aj úroveň vzdelania a čoraz viac utečencov pracuje v kvalifikovaných zamestnaniach."

(Information Service Science, idw)

 

"Veľká časť tých, ktorí hľadajú ochranu v Nemecku, pracuje na plný úväzok."

(Čas)

 

Všetko sú to len pekné reči, ale úplne prázdne – bez konkretnych faktov a číselných údajov!