Veľmi nápadné podobnosti: Diktatúra korony a sovietska diktatúra

25.09.2021 23:10

Exprezident Václav Klaus vyhlásil vo februári v Rakúsku pri svojom stretnutí s predstaviteľmi  FPÖ, kde s nimi hovoril o temnej budúcnosti Európy vzhľadom na všetko určujúcu korona politiku:

“Covidizmus škodí slobode práve tak ako aj komunizmus.“

Klaus touto vetou perfektne vystihol smutnú realitu súčasnosti. V Sovietskom Zväze za komunizmu bola sloboda jedinca a slobodný prejav občana zaručená len na papieri. Kto mal inú mienku ako predstavitelia komunistickej strany a verejne to prejavil, tak bol hneď pranierovaný ako škodca spoločnosti a hrozilo mu väzenie.

Dnes je to podobne – dnes mieru slobody určujú korona opatrenia a za škodcov spoločnosti sú vyhlasovaní tí, ktorí odmietajú očkovanie a už sú pre nich pripravené rôzne tresty, resp. diskriminujúce zákazy a príkazy.

V súčasnej dobe naši systémoví politici zadelujú občanov do dvoch tried. Do triedy privilegovaných, kam patria všetci očkovaní a do triedy neprivilegovaných, a to sú tí , ktorí očkovanie odmietajú a sú podľa politiky de facto škodcmi spoločosti.

V komunizme boli privilegovaní straníci a podradnou neprivilegovanou triedou boli nestraníci,

V Rakúsku i v Nemecku sa už dokonca ozývajú hlasy, že treba uzákoniť, aby neočkovaní platili podstatne vyššie odvody do zdravotných poisťovní ako zaočkovaní a už sa toho chytajú aj viacerí politici.

Ak by ale niekto požadoval, aby vyššie odvody platili fajčiari a aj tí, ktorí majú značne nadmernú váhu, tak by sa nevyhol obvineniu, že chce diskriminovať isté skupiny ľudí.

Ale to, že v našej  „úžasne demokratickej“ spoločnosti už dlhšie existuje diskriminácia tých, ktorí očkovanie odmietajú a že sa čoraz viac stupňuje, to vôbec ani len nestojí k diskusii – ide predsa o „škodcov“ spoločnosti a tých je predsa potrebné čoraz viac stigmatizovať a trestať. Tam to totiž už smeruje.