V krajine "neobmedzených" možností sa aj kameň môže stať rasistom!

08.08.2021 23:52

Samozrejme, že tu ide o USA a rasistom sa nečakane stal obrovský kameň o váhe 70 ton. Ten sa už asi dve miliardy rokov nachádza na tom istom mieste. Je to vzácny exemplár, ktorý tam bol transportovaný v dobe ľadovej ľadovcami. Keď sa ľadovce po skončení doby ľadovej roztápali, tak ho tam zanechali.

Dnes sa tam na  vlastnom rozsiahlom pozemku nachádza University of Wisconsin a kameň patrí jej.

Viacerí černošskí študenti sa ale odrazu cítili prítomnosťou vzácneho kameňa dotknutí a zranení vo svojom cítení,  lebo objavili v jednom starom článku miestnych novín z roku 1925, že tento vzácny symbol univerzity bol v tých časoch označovaný niektorými ľuďmi z univerzity posmešne a urážlivo za hlavu černocha.

Následne prišlo k veľkým protestom aktivistov Black Students Union a skutočne sa stalo, čo si želali. Bolo nariadené okamžité, úplne nezmyselné a hanebné odstránenie tejto vzácnej pamiatky z blízkosti univerzity.

Prišiel veľký báger a kameň bol odtransportovaný na iné, vzdialené miesto – preč z očí tých, ktorých „rasisticky urážal“. Celé to stálo „maličkosť“, len 50 000 dolárov.

Takýchto podobných absurdných akcií je v Bidenovej „demokratickej“ Amerike čoraz viac.

Nepomohlo ani to, že historici z univerzity obhajovali „nevinnosť“ kameňa tým, že nikde v starých dokumentoch nenašli nijakú zmienku o tom, že by niekto z univerzity používal toto rasistické označenie.

Ba čo viac – na obhajobu kameňa predniesli ďalší pádny argument:

„Zmienený článok tvrdil nepravdu, lebo kameň veľmi dlhý čas preukázateľne  niesol meno Chamberlin Rock a bol tak nazvaný na počesť geológa Thomasa Chamberlina."

Ten v čase publikovania článku ešte žil (zomrel až v roku 1928) a v rokoch 1887 – 92 bol prezidentom univerzity vo Wisconsine.

Ani len toto však kameň nezachránilo a bol jednoducho odstránený.

Čo sa deje v USA za vlády Demokratov je čoraz absurdnejšie a grotesknejšie – žiaľ, takmer celé toto nové USA „myslenie“ sa devótne prenáša aj do EÚ.