Trump už začal s veľkou ofenzívou proti Bidenovi

27.09.2020 22:41

V jednom z mojich článkov v marci som napísal, že americký prezident začne so svojimi útokmi proti Bidenovi až koncom septembra, keď sa už bude schylovať k prezidentským voľbám (3. november).

Prvý vážny úder od Trumpa prišiel teraz v stredu 23. septembra. Bola uverejnená  87 stranová spoločná správa dvoch Výborov Senátu USA, a síce Výboru pre Homeland Security  a Výboru pre Finance Majority. V nej sú podrobne opísané koruptné aktivity Joe Bidena v Ukrajine. O.i. sú v nej priložené aj nahrávky telefonátov týkajúcich sa jeho koruptných obchodov, ako aj kópie bankových výpisov, ktoré svedčia o krupcii.

Okrem toho existuje záznam dvojhodinového rozhovoru známeho nemeckého publicistu (ktorý je znalcom Ruska i Ukrajiny) s ukrajinským oligarchom Alexandrom Oniščenkom, ktorý bol istý čas poradcom Petra Porošenka, neskôr sa s ním ale rozišiel. Oniščenko vlastní ďalšie dokumenty o korupcii Bidenovcov v Ukrajine,  ktoré podľa všetkého boli odovzdané hore zmieneným Výborom Senátu USA.  

Trump a jeho tím nemá však len tému Biden a jeho korupcia v Ukrajine, ktorú nasadí v poslednej fáze volebného boja. To je len jedna z tém. Ďalšou z tém bude aj Durhamova-správa.  O Johnovi Durhamovi, štátnom prokurátorovi USA som už pred rokom písal v jednom článku.

V USA sa stal známy, keď pred niekoľkymi rokmi odhalil veľké sprisahanie vo vnútri FBI medzi viacerými agentami FBI a mafia gangstrami.

V téme Durhamova-správa ide o vyšetrovanie, ktoré  vedie John Durham vo veci Muellerovho vyšetrovania údajného ťažkého previnenia Donalda Trumpa vo volebnom boji v roku 2016. 

Prokurátor Durham medzičasom zistil, že FBI rozbehla vyšetrovanie proti Trumpovi úplne nezákonne, lebo nemala v rukách žiadne indície, ktoré by Trumpa zaťažovali. Naopak, Durham získava čoraz viac indícií, ktoré poukazujú na to, že Obamova vláda nasadila FBI úplne svojvoľne, len aby sabotovala volebný boj Trumpa.

Ak sa to dokáže, bude to znamenať, že Obamova administrácia použila FBI ilegálne, aby torpédovala volebný boj prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. To by tak  bol väčší škandál ako Watergate.

V prípade Watergatu si  Richard Nixon najal súkromne malých bezvýznamných kriminálnikov, aby vykonali to, čo potreboval. Ale Obama – ako sa ukazuje – na špinavú prácu použil vysokú štátnu inštitúciu, FBI.

Preto sa v USA v Republikánskych kruhoch už  hovorí o Obamagate, čo Demokrati – z pochopiteľných dôvodov – rozhorčene odmietajú.