Nové veľké nebezpečie pre Európu: Legalistický rafinovaný islamizmus

07.09.2020 23:43

Dlhé roky dominovali ako najradikálnejší moslimovia salafisti  a IS. Po dôkladnom dlhodobom pozorovaní islamistickej scény v Nemecku označil teraz Spolkový úrad pre ochranu ústavy nový smer islamizmu za najnebezpečnejší. Sú to tzv. legalistickí islamisti.

Navonok sa dávajú nenápadne a „mierumilovne“, ale o to je nebezpečnejšia ich ideológia.

Ich „mierová“ organizácia má hlavné sídlo v Hamburgu a jej „mierovým cieľom“ je etablovať všetky pravidlá Koránu v nemeckej spoločnosti. Inými slovami – Korán má stáť nad ústavou a postupne ju má nahradiť.

Hovorca organizácie Cenk  Göncü:

„My nie sme islamisti, my len chceme  naučiť tunajšie spoločenstvo, aby rozlišovalo dobro a zlo len podľa Koránu. My  nechceme nič zlé, my len chceme vytvoriť civilizáciu proroka Mohameda.“

Organizácia ale jednoznačne a rigorózne odmieta pluralistickú demokraciu. Legalisti sa rýchlo rozrastajú a už sú v početných nemeckých mestách.

Cenk  Göncü vyhlásil, že islam a sekularizmus nie sú v žiadnom prípade navzájom kompatibilné.

Kresťanská Európa má tak nového nebezpečného protivníka, ktorý vystupuje v rúchu mierumilovného baránka – legalistický islamizmus.

A že je potenciálne najnebezpečnejším islamistickým smerom v Európe to potvrdil aj Spolkový úrad pre ochranu ústavy – kancelárka zatiaľ mlčí a zrejme bude k tomu mlčať aj naďalej.