Nemecké malé a stredné podniky nebudú akceptovať predĺženie Lockdownu po 10. januári

05.01.2021 23:34

Mnoho nemeckých firiem oznámilo v médiách politikom svoje ultimátum. Zo strany politiky v Nemecku sa množia  hlasy volajúce po tom, aby Lockdown bol bezpodmienečne predĺžený minimálne do konca januára, pričom viacerí politici žiadajú jeho predĺženie až do konca februára.

V utorok večer to v dlhom televíznom príhovore už oznámila občanom kancelárka, aj keď predĺženie oficiálne ešte nepotvrdila.

Adekvátne týmto zámerom politikov sa množia aj protesty proti ich plánom. Medzičasom sa vytvorila v Nemecku obrovská skupina, počtom viac ako 40 000 členov s názvom „My otvoríme – žiadny Lockdown viac“,  ktorí navzájom komunikujú  na „Telegram-Aktionsgruppe“.

Sú to predovšetkým majitelia reštaurácií, pohostinstiev, malých obchodov, živnostníci, majitelia noclahární, a pod.

Podobnú akciu odštartovali aj Holanďania. Tí ohlásili, že ak holandskí politici do 17. januára nepredložia rozumný a vyvážený anti-korona koncept, tak otvoria svoje firmy a obchody.

Súčasne s nemeckou iniciatívou malých a stredných podnikov bola zaregistrovaná webová stránka www.coronapedia.de, ktorá informuje aj Rakúšanov a Švajčiarov o aktivite nemeckých podnikov proti predĺženie Lockdownu.