Joe Biden a NYT majú obavy: Viktor Orbán je vzorom pre pravicu v celom svete

11.10.2022 21:21

Ľavicovoliberálny a „probidenovský“ New York Times (NYT) dramaticky upozorňuje na úpadok demokracie (tej globálnej, kde národy už nemajú miesto) vo svete. V hlavách (anti)Demokratov prezidenta Bidena a pre ich „demokraciu“ je v Európe najväčším nebezpečím Viktor Orbán. A samozrejme aj Vladimír Putin – to sú dvaja veľkí patrioti, ktorí nikdy nepripustia, aby ich národy sa stali súčasťou obrovskej globálnej beznárodnej homogénnej „kaše“, ktorá je ľahko a ľubovoľne ovládateľná a manipulovateľná „demokratickými“ globalistami USA.

Ustarostene píše NYT:

„Odkedy bol v roku 2010 Orbán zvolený za premiéra, tak neprestajne buduje a posilňuje antiliberálnu demokraciu. Robí to s cieľom oslabovať NGOs a slobodu tlače. Takisto sa usiluje o kontrolu justície a o zmenu volebného systému.“

Samozrejme, že práve USA Demokrati a im poplatné médiá sú tí správni, ktorí majú poučovať národy o tom, aké sú pravé demokratické voľby. Ich prezidenta Bidena obviňujú dodnes Donald Trump a jeho prívrženci z bezpríkladného volebného podvodu v histórii USA.

NYT ďalej tvrdí, že Orbán sa stal veľkým vzorom pre pravicové strany po celom svete a aj v USA, kde sa tento trend za prezidenta Trumpa (preto robili Demokrati absolútne všetko pre to, aby nebol zvolený ešte raz) urýchlil a Republikáni v  mnohom napodobňovali maďarského premiéra.

Podľa jedneho Breitbart-článku (www.breitbart.com/politics/2022/09/30/joe-biden-warns-that-democracy-threatened-italys-election-giorgia-meloni) sa Biden a jeho vláda obávajú, že po voľbách v Taliansku európska politická scéna bude čoraz viac v réžii európskej populistickej pravice.

V tejto súvislosti sa Biden po volebnom víťazstve Giorgie Meloni v Taliansku vyjadril na konferencii Aliancie Demokratických Guvernérov nasledovne:

„…….Videli ste, čo sa stalo v Taliansku pri voľbách a čo sa v tomto smere deje na celom svete. Mnohí si budú myslieť, že preháňam – ale demokracia je naozaj ohrozená……..“

Akým právom si tento muž dovoľuje kritizovať demokratické a nezmanipulované talianske voľby po svojom zvolení za prezidenta USA vo voľbách, ktorých legitímnosť spochybňuje  takmer polovica Američanov?

V každom prípade majú Bidenovci obrovské obavy, že talianske voľby budú mať za následok, že sa čoraz viac občanov v (nielen) Európe odkloní od ľavicových globalistických elít a presunie svoju priazeň na konzervatívnu pronárodnú pravicu, ako sa to už stalo v Maďarsku a Poľsku.