Experti potvrdili: Korona opatrenia „vraždia“ oveľa viac ako korona

12.11.2020 23:55

Kritici korona opatrení už od začiatku tzv. pandémie varovali pred katastrofálnymi následkami Lockdownu. Teraz sa ich obavy potvrdili veľmi znepokojujúcim spôsobom.

V Nemecku zo strachu a paniky pred prípadne hroziacim preťažením nemocníc korona pacientami boli už teraz nespočetné naplánované tisícky operácií, terapií a vyšetrení preložené na neskoršie termíny, prípadne zrušené.

To znamená, že v dôsledku toho zomrie podstatne viac ľudí ako na koronu.

Kanadskí a Britskí experti varovali v renomovanom lekárskom odbornom magazíne The BMJ, že už len jeden mesiac oneskorenia pri rakovinovej terapii zvyšuje riziko úmrtnosti až do 13 percent.

Pritom politici nevedia alebo zabúdajú na ten fakt, že čím neskôr sú pacienti operovaní a čím neskôr sa začne terapia, tým rýchlejšie stúpa mortalita.

Je tu ale ešte jeden dôležitý faktor, ktorý dodatočne zvyšuje mortalitu. Veľký počet ľudí sa počas korona krízy z obavy pred nákazou bojí isť na potrebné vyšetrenia k lekárom i do nemocníc.

Len v Nemecku bolo dosiaľ  odrieknutych alebo preložených až  1,7 milión operácií a okrem toho ešte okolo 26 miliónov chirurgických zákrokov. Aj to spôsobí tisícky predčasných smrtí.