Biden sľúbil Američanom, keď ho zvolia, že bude všetko lepšie ako teraz

10.07.2020 22:38

Vo štvrtok mal Joe Biden reč v Dunmore, v Pennsylvanii, kde vyzdvihol význam strednej vrstvy obyvateľstva pre americkú ekonomiku a zdôraznil, že ak bude prezidentom, tak sa všetci v USA budú mať lepšie ako počas Trumpovej éry.

Vyhlásil:

„Poctivú prácu musíme v budúcnosti odmeňovať práve takou mierou, aby si každý mohol dopriať aspoň skromný luxus.“

Znie to vznešene, ale tento pán predsa vládol spolu so svojim priateľom Obamom celých osem rokov a vtedy nikdy takúto vetu nepredniesol. A ani nič neurobil, aby sa to, o čom hovorí až teraz v rámci tak typicky prehnaných volebných prísľubov, stalo realitou už vtedy.

V Dunmore povedal aj to, že bude podporovať zvýšenie minimálnej mzdy o 100 percent, to znamená na 15 dolárov za hodinu. Tiež sľúbil, že ako prezidnt sa pričiní o zlepšenie života tých vrstiev spoločnosti, ktoré sú systematicky zanedbávaé, ako napríklad Afroameričania.

Aj v tomto prípade si však len strelil vlastný gól. Veď systematicky Afroameričanov zanedbávala už Obamova vláda, ktorá mal všetky možnosti také systematické zanedbávanie ukončiť.

Biden vo svojej reči napadol aj prezidenta Trumpa. Vyčítal mu zlé manažovanie korona-krízy (niektorí experti si myslia, že ak Biden vyhrá, tak korona v USA rýchlo skončí, nie však z dôvodov skvelého manažovania).

Na záver povedal:

„Je navyšší čas ukončiť Trumpovu politiku rozdelovania Američanov na dva tábory a tieto štvať proti sebe.“

Zabudol však dodať, že v histórii USA ešte nikdy nebol prezident, ktorého by opozícia tak sústavne a systemticky štvala a ničila všetkými možnými metódami, a tak torpédovala jeho prácu pre americký národ, ako to robili súčasní Demokrati v spolupráci s médiami.