Nemecký parlament uschováva tajné UFO-dokumenty

17.08.2014 21:44

Už štyri roky sa pokúša Frank Reitemeyer z berlínskej štvrte Spandau súdne vynútiť zverejnenie UFO-dokumentov, ktoré utajuje Bundestag. Už v roku 2011 bol úspešný so svojou žalobou na súde. Súd v prvej inštancii rozhodol, že dokumenty môže nahliadnuť. Bundestag sa však odvolal, a to viackrát, a tak sa konečné rozhodnutie súdu stále len odďaluje.

Čo ale sú zmienené UFO-dokumety a o čo v nich ide? V roku 2009 vypracovalo vedecké oddelenie nemeckého parlamentu protokol s názvom "Existencia mimozemského života a realizácia VN-rezolúcie A/33/426 za účelom pozorovania neidentifikovateľných letových objektov a foriem mimozemského života a ich prípadná možnosť príchodu na Zem.

Protokol je veľmi obsiahly a tvoria ho viaceré samostatné elaboráty; okrem iného bol v ich rámci vypracovaný viac ako stostranový dokument o možnej existencii vysokointeligentných extraterestrických bytostí.  Čo v ňom je, to je prísne tajné a podľa Bundestagu to tajným aj má ostať. 

Aby najvyššia súdna inštancia, kde sa naposledy Bundestag odvolal, rozhodla v prospech utajenia háklivých UFO-dokumentov, tak poslanci dali vypracovať špeciálny odborný  posudok renomovaným profesorom práva Matthiasom Rossim, od ktorého si sľubujú, že po jeho predložení súd s konečnou platnosťou zamietne žalobu.