Keď krása ženy má aj škaredé stránky - lebo muži majú s ňou problém

07.11.2014 11:53
 

Katarina Srečkovičová z Belehradu je známa športová žurnalistka. Má 24 rokov a je mimoriadne peknou a atraktívnou ženou, s dlhymi čiernymi vlasmi, tmavými žiarivými očami a postavou modelky. 

Má však so svojou krásou odrazu nečakaný problém. Katarina s okamžitou platnosťou sa nesmie zúčastňovať tréningov popredného srbského klubu Crvena Zvezda Beograd, z ktorých robievala reportáže a rozhovory s hráčmi. Od klubu dostala zákaz vstupu. Viacerí hráči sa sťažovali, že sa cítia jej krásou rušení a nemôžu sa dostatočne koncentrovať na tréningovú prácu. 

Krása teda môže mať aj celkom nečakane veľmi nepríjemné aspekty - ako to ukazuje prípad krásnej Kataríny.

Kto by si pomyslel, že tvrdí balkánski muži, známi ako silní mačovia a autoritatívni patriarchovia môžu byť takí slabí pri konfrontácii so ženskou krásou?

Je smutné a zarážajúce, že niečo také je vôbec možné. Mužská patriarchálna spoločnost stále nevie nájsť korektný a harmonicky vzťah k ženám. V princípe ich chce neustále nejakým spôsobom kontrolovať, ovládať a manipulovať len podľa svojich patriarchálnych a monoteistických predstáv. Muž patriarchálneho razenia má veľky problém s krásou ženy, s jej senzibilitou, s jej sexualitou a predovšetkým s jej dušou, ktorá má celkom iné štruktúry ako jeho duša a ktorá je úplne iná. 

Tento muž však nemá najmenší problem s tým, že neustále produkuje nové  a nové zbrane a vyvoláva nové konflikty, len aby mohol tieto zbrane použiť a nimi vraždiť a upevňovať svoju moc.