Davoské globalistické elity sa obávajú masových vzbúr

19.01.2023 12:12

Životné náklady na celom svete doslova explodujú. Čoraz viac ľudí je chudobných kvôli vysokej inflácii, ktorá vedie k ďalším a ďalším nepokojom a protestom. Davoská elita Svetového ekonomického fóra (WEF) sa obáva  o svoju moc a svoju bezpečnosť.

Staroveký rímsky princíp „chlieb a hry“ doteraz pomerne dobre fungoval pre široké masy. Energetická kríza a neobyčajne vysoký rast cien mnohých potravín však spôsobujú, že táto stratégia ovládania más postupne zlyháva.

Nespokojnosť rastie v čoraz väčšom počte krajín sveta. Ľudia demonštrujú a protestujú – a vyhrážajú sa zvrhnutím vlád. Tých vlády, ktoré sú ovládané a manipulované globalistickými elitami Svetového ekonomického fóra.

Niet preto divu, že davoská elita je teraz znepokojená a považuje krízu životných nákladov za súčasne hlavný globálny problém. Takto informuje “Bloomberg” o každoročnom prieskume WEF medzi 1 200 vrcholovými manažérmi z politiky, obchodu a občianskej spoločnosti. Podľa tohto prieskumu bude v najbližších rokoch len malý oddych od energetickej krízy, obrovskej inflácie a od bezpečnostnej „krízy“.

„Veľmi málo lídrov dnešnej generácie zažilo tieto typy tradičných rizík súvisiacich s potravinami a energiou a infláciou, pričom zároveň sa zápasilo s veľkým zadĺžením a klímou,“ povedala Saadia Zahidi, výkonná riaditeľka WEF, ktorá varovala, že svet by sa mohol dostať do „začarovaného kruhu“ neriešiteľných problémov.

„Budeme potrebovať nový druh vedenia, ktorý bude oveľa agilnejší,“ povedala pre Bloomberg Television.

Najhorším scenárom je podľa správy Bloomberg riziko „geoekonomickej vojny“, v ktorej by geopolitické súperenie mohlo zvýšiť ekonomické napätie a zhoršiť krátkodobé aj dlhodobé riziká.

"V tejto už toxickej zmesi známych a rastúcich globálnych rizík by sa nová šoková udalosť, od nového vojenského konfliktu po nový vírus, mohla stať nezvládnuteľnou. Klíma a ľudský rozvoj musia byť preto stredobodom myslenia svetových lídrov, aby si vybudovali odolnosť voči budúcim otrasom“, uzavrela svoj komentár Zahidi.“

Neupresnila však, aký konkrétny nový druh vedenia má na mysli a kto by ho mal „voliť“. To jednoducho ignorantsky zamlčala.