Brutálne zločiny „osloboditeľov“ Mossulu, podporovaných USA i Nemeckom

25.07.2017 11:42

Beštiálne mučia a vraždia nielen zajatých bojovníkov  ISIS, ale aj ich domnelých prívržencov. Vyhladzujú celé dediny v blízkom a ďalekom okolí Mossulu, o ktorých sa čo len trochu domnievajú, že nejako podporovali ISIS.

 

Kto je to? – no predsa „skvelí osloboditelia“ Mossulu!

 

Ako len západná propaganda zoširoka a dennodenne celé týždne kričala a písala o „strašných zverstvách“ sýrskej armády a ruského letectva pri oslobodzovaní Aleppa. V prípade Mossulu sa ale píše opatrne a málo.

 

Veď tam bojuje armáda „demokratov“ z Iraku, financovaná a aktívne podporovaná Západom, ktorý tam má svoje politické i ekonomické záujmy. Bez zásahu globálnej koalície by Mossul nikdy nedobyla – na to je slabá.

 

Nemecký Úrad vlády pre zahraničie vydal 11.7. nasledovnú informáciu:

„Mossul je konečne oslobodený od teroristov ISIS. Je to veľký úspech irackej armády, podporovanej globálnou anti-ISIS koalíciou, ktorej členom je aj Nemecko. Teraz je potrebné celý región čo najskôr stabilizovať, aby ľudia mali opäť podmienky pre dôstojný život. Nemecko vydá tento rok pre Irak  okolo 100 milión eur ako humanitárnu pomoc a 46 milión eur pre stabilizačné projekty. Nemecko stojí spoľahlivo po boku irackého ľudu.“

 

Krásne slová, ale v skutočnosti len zakrývanie strašnej reality.

 

Večer toho istého dňa však napísal nemecký politológ a sociológ Gehlen, ako naozaj vyzeral „ohromujúci úspech“ irackej armády a  globálnej anti-ISIS koalície:

„Viac ako 32 000 domov bolo podľa OSN totálne zničených. Takmer milión ľudí muselo z mesta od začiatku bojov v októbri 2016 ujsť. Tisícky civilistov – medzi nimi mnoho detí – zahynulo počas trvalého bombardovania americkým letectvom. Veľká časť historického starého Mossulu v jeho západnej polovici je zničená.“

 

Informácia Nemeckého vládneho úradu je nehanebným výsmechom všetkých mŕtvych občanov Mossulu, ktorý boli zabití vedomým a plánovaným  bombardovaním, čo nebolo ničím iným ako vojnovým zločinom, lebo Američania vopred dobre vedeli, že budú svojimi bombami zabíjať predovšetkým nevinných obyvateľov Mossulu, medzi nimi ženy a deti. Chceli si tak len „zjednodušiť“ svoju krvavú prácu.

 

Pre nich sú to len normálne kolaterálne škody – nič viac.

 

Kancelárka Merkel  tvrdila 16.7. počas svojho rozhovoru v ARD, že jej vláda robí všetko pre to, aby sa v krajinách Orientu, tým aj v Iraku, dosiahlo to, aby sa odstránili všetky príčiny migrácie obyvateľstva do EÚ.

 

Redaktori, ktorí s ňou rozhovor robili, sa však neopýtali (zo zbabelosti?), prečo potom jej vláda bola súčasťou globálnej anti-ISIS koalície, ktorá sa dopustila nielen vojnových zločinov, ale tým, že spôsobila útek necelého milióna ľudí z Mossulu, tak vyrobila ďalších potenciálnych migrantov, ktorí chcú prísť do EÚ.

 

Postup redaktorov je o to zarážajúcejší a zahanbujúcejší, že 5 dní pred zmieneným rozhovorom kancelárky uverejnila Amnesty International 50 stranový dokument, kde sú zaznamenané vojnové zločiny anti-ISIS koalície v Mossule (bolo s redaktormi vopred dohodnuté, že sa nebudú nič pýtať, čo by kancelárku kompromitovalo?).

 

V dokumente sú aj výpovede obyvateľov viacerých dedín a osád – napr. z osád Kajara a Šura - v blízkosti Mossulu o tom, ako príslušníci irackej armády a polície zatkli viacerých mužov, ktorých najprv týrali a potom na mieste zastrelili.

 

Pred útokom na Mossul generáli irackej armády, iracký prezident i USA „veľkohubo“ a „dôveryhodne“ vyhlasovali, že absolútnu prioritu bude mať ochrana a bezpečnosť civilného obyvateľstva. Nič z toho nie je pravda!